AS FTI 1.0 - Fjalor i termave të informatikës

  Share

  ZeRo_CooL
  Fillestar
  Fillestar

  Postimet : 6
  Pikët : 21
  Thanks : 0
  Join date : 08/05/2009

  (N) Ndim rreth dc++

  Mesazh nga ZeRo_CooL prej Sat May 09, 2009 4:03 am

  dc++ verzioni i fundit
  http://dcplusplus.sourceforge.net/
  ldc++ shqip
  http://www.megaupload.com/?d=ZKR02S42
  dcdm++ shqip
  http://www.megaupload.com/?d=FP2HA297
  albastrong1.0
  http://www.megaupload.com/?d=QW51C056
  albastrong2.02
  http://www.megaupload.com/?d=3904MXTX
  albastrong2.01
  http://www.megaupload.com/?d=RXVQ3P1E
  albadc++0.674
  http://www.megaupload.com/?d=NG6QJMW6
  avatar
  loti the hacker
  WebMaster
  WebMaster

  Postimet : 522
  Pikët : 1499
  Thanks : 7
  Location : TeToVa
  Join date : 07/05/2009

  (N) AS FTI 1.0 - Fjalor i termave të informatikës

  Mesazh nga loti the hacker prej Sun Jun 14, 2009 6:41 am

  Duke u nisur nga mungesa e theksuar e fjalorëve në fushën e informatikës, Qendra për Edukim dhe Përparim në bashkëpunim me organizatën Alba-Soft hartuan fjalorin - softuer të teknologjisë së informacionit. Ky është një fjalor shpjegues anglisht – shqip – anglisht që përmban rreth 2500 terma, për realizimin e të cilit është dashur puna e vyeshme e një numri të madh gjuhëtarësh dhe inxhinierësh.

  Pjesa më e madhe e atyre që punuan në hartimin e këtij softueri / fjalori kanë marrë pjesë dhe në procesin e lokalizimit të Windows XP dhe Office 2003, proces ky tepër i komplikuar si rrjedhojë e mungesës së përvojave në nivel kombëtar në lokalizime, e për më tepër si rrjedhojë e mungesës së një fjalori të tillë.

  Tash e tutje të gjithë përdoruesit e këtij softueri / fjalori do ta kenë më të lehtë lokalizimin e softuerëve, përkthimin në përgjithësi, si dhe përdorimin e terminologjisë së saktë në fushën e teknologjisë së informacionit.

  Falënderojmë shumë për ndihmën e dhënë bashkëpunëtorët e mëposhtëm: Emil Lafe (Akademia e Shkencave), Enver Hysa (IGjL), Gudar Beqiraj (INIMA), Neki Frasheri (INIMA), Betim Çiço (UT, Fakulteti i inxhinierisë elektrike), Fitore Muçolli, Zinaide Kuqi-Gruda, Jeta Rugova-Plakolli, Anila Çepani (IGjL) etj.

  Kontribut të veçantë me pjesëmarrje të përhershme në hartimin e këtij softueri / fjalori kanë Adelina Çerpja (IGjL) dhe Vehbi Neziri (Alba-Soft), të cilët kanë udhëhequr tërë procesin e hartimit të fjalorit / softuerit.

  Tashmë kur kompjuteri është pjesë e pandarë e jetës sonë të përditshme, edhe shqiptarëve u ofrohet mundësia që me kompjuterin “të flasin” shqip. Le të urojmë që kjo gjuhë të pasurohet me të njëjtin ritëm me të cilin po ecën teknologjia e informacionit.

  Alba-Soft   Ora është Thu Aug 24, 2017 12:57 am