Si te krijojm nje radio online

  Share
  avatar
  loti the hacker
  WebMaster
  WebMaster

  Postimet : 522
  Pikët : 1499
  Thanks : 7
  Location : TeToVa
  Join date : 07/05/2009

  (N) Si te krijojm nje radio online

  Mesazh nga loti the hacker prej Sun May 17, 2009 2:40 am

  1. Duhet te keni te instaluar Windows XP professional
  2. Duhet te keni lidhje interneti 24 ore (broadband per mbi 100 degjues)
  3. IIS Services te instaluar - nese nuk dini se si instalohet IIS Services ja nje sqarim:
  Shkoni ne Start -> kliko Control Panel -> pastaj Add/Remove Programs -> ne fund Add/Remove Windows Components.
  Pastaj shkoni ku shkruan "Internet Information Services" dhe klikoni "details" dhe zgjedhni "world wide web service" dhe kliko OK dhe prit te instalohet (duhet te keni cd-ne e Windows XP Professional te vendosur ne cd-room)
  4. Duhet te keni IP statike
  5. Duhet te keni te instaluar Winamp-in

  shkojme te shkarkojme "Shoutcast Server" ne:
  Kodi:
  http://www.shoutcast.com/downloads/s...indows.exepasi te mbaroj shkarkimi e hapim dhe e instalojme.

  pastaj shkojme e shkarkojme "Shoutcast DJ DSP" ne:
  Kodi:
  http://www.shoutcast.com/downloads/s...indows.exepasi te mbaroj shkarkimi e hapim dhe e instalojme.

  Shkojme te konfigurojme Shoutcast Serverin: kliko My Computer -> pastaj C: -> me vone Program Files -> kerko Shoutcast > dhe ne fund sc_serv.ini
  sc_serv.ini e hapim me wordpad

  hapet nje tekst:
  e gjejme ku shkruan maxuser=32
  numrin 32 e ndryshojm e bejme 100

  pastaj e gjejme ku shkruan password=changeme
  changeme e ndryshojme dhe beni si te doni por nuk duhet ta haroni se do na duhet me vone.

  pastaj e gjejme ku shkruan portbase=8000
  8000 duhet ndryshuar ne 8015

  e bejme "Save" dhe i mbyllim te gjitha dritaret.

  tani shkojme ne: Start -> Programs -> Shoutcast Dnas -> Shoutcast Dnas (console) dhe e leme te hapur.

  Shkojme tek winamp-i klikojme me anen e djathte diku lart
  shkojme tek options -> preferences dhe hapet nje dritare pastaj shkojme tek: Dsp/Effect -> Nullsoft Shoutcast Source dsp v1.8.2b [dsp_sc.dll]

  hapet nje dritare tjeter ku shkruan "Shoutcast Source"

  shkojme tek "output":
  poshte shkruan "address" dhe shkruani IP statike tuajen
  tek "port" shkruani 8015
  tek "password" shkruani passwordin e njejte qe e ndryshuam pak me pare
  tek "encoder" zgjidhni 1
  tek "reconnection timeout" shkruani 0
  pastaj shkojme ne "yellowpages" dhe shkruajm sipas deshires.

  shkojme tek butoni tjeter "encoder":
  tek "encoder type" zgjedhim mp3 encoder
  tek "encoder settings" zgjedhim 24kbps, 22.050khz, mono

  shkojme tek butoni tjeter input:
  ketu zgjedhim nese duam te leshojme muzike nga soundcard-i apo winampi

  shkojme perseri tek "output" butoni dhe e bejme "connect"
  mos harroni IP tuaj dhe passowrdin.

   Ora është Mon Apr 23, 2018 1:45 am